Blitskikker & de Kinderkapper Amsterdam

Oh die eerste keren van je kind. Het eerste stapje, hapje, de eerste keer doorslapen (yes!) en ga zo maar door. Het is een cliché, maar al die eerste keren zijn toch steeds weer bijzonder. Dit keer werd het tijd voor de eerste keer naar de kapper van Keet. Ze heeft nogal ‘ehm’ onmogelijk haar. Pluizig en piekerig is het. Maar oh zo schattig. En ik heb hoop dat het later vanzelf goed gaat komen als het wat langer wordt en meer gewicht heeft (go zwaartekracht!)

Het leek me mooi als het haar van Keet op één lengte geknipt werd. En na een zoekactie kwam ik uit op ‘Blitskikker’. Een café, winkel én kinderkapper in één. Een superleuk concept.

In het winkelgedeelte shop je de leukste outfits én kraam- en verjaardagscadeaus.

Blitskikker zit op de Javastraat in Amsterdam Oost. En ik vond dit wel een leuk uitje om mijn verlofweek van #baby2 (ondertussen baby Sam) mee te beginnen. Zelfs de drukke papa kon eind van de middag even tijd maken om op dit familie-uitje te gaan. Eenmaal daar aangekomen was Keet meteen in haar nopjes. Want: veel kinderspeelgoed én genoeg andere kindjes. Wij bestelden koffie met wat lekkers, kochten een cadeautje voor een jarig nichtje en toen was het al bijna tijd voor Keets heuse afspraak met de Kinderkapper.

Bijna tijd voor de kappersafspraak, but first coffee & bananenbrood

De kapsters bij de Kinderkapper waren meteen aardig en gezellig en stelden Keet op haar gemak. Ze mocht een ‘stoel’ uitkiezen. Wil je bijvoorbeeld de blits maken op een hobbelpaard, ga je voor een stoere motor of stap je in de toffe Volkswagen ‘Knipbus’? Dat laatste vond Keet wel wat. Aangezien ze 3000 keer per dag “auto, autooo, autoee” zegt en “toettoet” hadden we dat al wel kunnen raden.

Ook mooi. Maar de auto was nóg mooier.
Terwijl je kind geknipt wordt, drink je zelf gewoon lekker een koffietje. Win-win.
Klaar is Keet!
Voor in haar fotoboek!

Lang verhaal (én haar) kort. Het was helemaal leuk. Keet bleef stil zitten en kreeg soms wat speelgoed voor de nodige afleiding. Ze is ook goed geknipt. En toen ze klaar was mocht ze een speldje voor in haar vers geknipte haartjes uitkiezen. Ze kreeg een mooie gele, passend bij haar outfit. Wij kregen een plukje van haar geknipte haar mee op een kaartje. Leuk voor in haar ‘eerste jaar’ fotoboek.

‘My first haircut’ – Dit is het ‘First Year’ boek van Write to me. Te koop bij Archive Store.

We waren € 20,- kwijt voor deze knipbeurt. Nu is dat niet per se super goedkoop, maar ik vond het het wel waard als je ziet hoe druk ze juist met zo’n kleintje zijn en wat voor beleving ze ervan maken. Dikke tip, helemaal voor die eerste keer naar de kapper, als je het mij vraagt. Het is namelijk meteen een leuk familie-uitje. Blitskikker is trouwens ook zonder kappersafspraak zeker de moeite waard! Ik sprak de eigenaresse van Blitskikker en ze bestaan deze maand toevallig 1 jaar. Gefeliciteerd Blitskikker en Kinderkapper Amsterdam. Tot snel!

(Visited 210 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *